Sunday, April 8, 2012

PAGI AHAD =)

Assalamualaikum =)

Pagi ahad yang indah nie aku x tau mau buat apa . Mau buat assignment aku belum ada mood =.= ..
Masi demam nie, 1 keja pun malas mau buat. Bangun2 jak tadi aku tarik2 hingus da. Selesma, gara2 kna hujan kemarin tym p pasar malam. Ntah bila la demam nie mau baik. Memang gni la nie kalau lewat tido. Baru midterm aku study macam mau final exam suda. Sapa suruh x study awal2 kan . Study last minute la katakan. Memang di akui salah sendiri. Mau ubah tapi perangai masih jua macam 2 . Senang d goda syaitan. MIMIe2 ... Ya ALLAH kuatkan lah iman hamba Mu ini 

Saturday, April 7, 2012

Love this song ~





Opick – Rapuh 
detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan
seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup
meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu
maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta
detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu


aku suka yang amat-amat lagu nie
kena di jiwa la orang bilang .hihi
kalau dengar balik-balik lagu nie pun aku x bosan
yang pastinya lirik dia memang power =)

Friday, April 6, 2012

Salam Jumaat

Assalamualaikum ~



Alhamdulillah , td micro teaching berjalan dengan lancar.hihi
thanx my team EMA , WANI N AKMA.
student yang agak nakal tadi , x tau la macam mana nanti yang realiti .hihi
kalau lebih nakal dari yang itu confrm setiap hari menggunakan suara yang kuat.hahaha

Abs jak kelas tadi semua sibuk-sibuk ceta pasal balik kampung. Jeles jua la .hihi
xpa la , x lama lagi bln 6 nie .
Tp td Bella ada bawa naik bukit . x sabar pula rasa nya.hihi
Mau cari-cari pengalaman d tempat orang =)

Esok atau lusa Akma mau bawa aku p rumah kakak angkat dia d KL ..waaaa
Dapatlah aku jalan-jalan =)
Standy by duit .. mau shopping . Shopping2 juga, kena beringat nie . nt x makan aku d asrama .. 

minggu nie aku banyak kuar duit . ada jak yang mau d bayar . Hampeh  .. Nie senarainya :

~ buku pendidikan luar = RM 42
~ camping pendidikan luar = RM 50
~ sticker barang elektrik kolej = RM 25
~ belanjaa = RM 50

 TOTAL = RM 167 

ckit-ckit mau duit .. Mau jimat , makan maggie aku x dpt , aku mesti sakit perut kalau makan maggie. Harap-haraplah JPN 2 approve permohonana aku , Zakat pun sama. Kalau salah satu d approve , Syukur lah =)
cover untuk bayar yuran jak .hihi