Monday, December 30, 2013

finding ......

Assalammualaikum

aishhhh tak sampai seminggu pun aku cuti-cuti Malaysia, tapi rasanya macam bertahun-tahun sudah aku tinggalkan buku. aduyai macam mana nie. Selasa depan final exam dah mai dah. Yang aku nie masih di buai mimpi. 1 subjek pun tak khatam lagi.

Seperti biasa, kalau mood study aku belum sampai, aku akan merapu dan terus merapu dan akan terus buat n3 yang ntah apa-apa. Taip selagi boleh menaip. Luahkan segala yang terpendam.

Semester nie, ada 5 paper untuk final exam. WISH ME LUCK =)

Carry mark tak berapa memberansangkan tapi aku akan cuba sebaik mungkin untuk dapatkan DL untuk semester nie lagi. Bukan setakat aku yang bangga, bapa aku pun bangga sekali dan sudah semestinya my lovely husband pun akan bangga sekali..hihihi

cerita kosong di malam hari

Assalammualaikum

Tengah-tengah study nie, tiba-tiba la pula teringat moment minggu lepas. aigoooo Rindu my BIG family and NEW family.

Last week sebelum balik Labuan, sempatlah jua kami BBQ sempena birthday my dear. Dia x tau pun pasal tu, sebab dia tidur dan terus tidur. Kepenatan kali ya. Beberapa hari sebelum tu dia memang kurang tidur. Bukan jak dia yang kurang tidur, tapi ALL the crew yang buat prepareration untuk weeding kami. THANKS A LOT =)

Esok pagi kami bertolak ke KK --> Menumbok --> Labuan ... Tapi perjalanan kami terhenti di KK sebab x sempat sampai terminal sebelum pukul 4petang. 1st time hang out dengan family c dear. Round-round CP. Pastu makan dekat restoran Sempelang. Dapat pula stay rumah FREE.kikiki x payah tidur hotel. Out of budjet.hahaha tq eyan sebab tumpangkan rumah. Sampai jak dekat dkat rumah, tiba-tiba mau makan burger. Aku pun bawa la c dear beli burger. Kesian dia melayan karenah. Aku rasa macam tak cukup jak makan 1 biji burger tu. Tapi aku ingat jua dengan orang rumah. Aku pun makan 1 jak la.hihi

Sampai dekat Labuan, semua tidur x sedarkan diri. Penat yang amat walaupun aku x driving .hahaa c driver mengeluh sebab tiada yang teman dia driving. Sori la dear , kami betul-betul mengantuk time tu =) <3


RINDU SAAT ITU KETIKA ITU
Hanya Allah yang tahu bagaimana berterima kasih dan rasa bersyukurnya aku memperoleh insan seperti mereka. LOVE BOTH OF MY FAMILY.






MY only dear. Love u much dear. 

Sunday, December 15, 2013

Pencuri ~

Assalammualaikum

Hujung minggu macam nie , x tau mau buat apa. 2minggu lagi mau final EXAM , tapi kesedaran tu belum muncul muncul lagi.. aduii

Jom karok dulu =)



Lirik Lagu Pencuri - Mark Adam

Jangan tinggalkan auramu
Di sekelilingku
Ia membuat aku termimpi
Mimpikan kita

Jangan biarkan wangianmu
Mohon memahami
Ia melekat di hidung
Yang memenuhi
Di setiap sudut mindaku

Chorus:

Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan aku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku 
Dari Darjah Satu
Darjah Satu

Jangan senyum bila di depanku
Fokusku tergendala
Kau memaksa aku menutup mata
Tak sempat tutup telinga
Bila kau tertawa

Kan kukembalinya padamu nanti
Bila kita berjanji
Tuk sehidup semati

Chorus:

Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan ku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku 
Dari Darjah Satu
Darjah Satu
Dari Darjah Satu
Aku suka kamu

Saturday, December 7, 2013

macam ok sedja ~

Assalammualaikum

Alhamdulillah syukur kepada ilahi.. Alangkah indah pada masa tu, bila PENSYARAH yang TERBAIK (papa ONG)say "ok good, give them big hand " uwaaaa berbunga-bunga hati aku time. Beban yang di tanggung selama nie berkurang. Our final presentation totally DONE !!!

Thanks a lot to my member, BELLA n MYRA. I appreciate all of your cooperation guys =)

Sekarang nie fokus untuk FINAL EXAM ... owh BIOMECH , x sabar rasanya untuk aku say good bye to u....

GAMBATE untuk FINAL EXAM pulak ~

Wednesday, December 4, 2013

Biomechanic

Assalammualaikum

"Waduh waduh waduh, waktu sekarang udah lewat kok . nanti bangun nya terLATE dong chung ... "

Ermmm rindu nya dengan dialog nie, rindu arwah kakek banyak-banyak (Al-Fatihah)

Aku masih lagi tekan tekan keyboard nie , kepala pun naik pening sudah nie. I have no idea lorhhh ..

Itu jurnal ar buat biji mata aku nie berpusing-pusing owh , terlalu banyak jurnal pun susah, jurnal sikit lagi susah. Aigooo autokee ~

Macam mingantuk sidja, macam indak sidja, macam lapar sidja , macam mau makan sidja, macam mau tidur sidja, macam indak dapat tidur sidja ~

2 minggu lagi masa yang ada untuk touch up apa yang patut . Top up mana yang patut.. Gambate !!!

X sabar rasanya untuk habiskan minggu-minggu terakhir nie, let me feel freedom for a while ~


c sponge sponge jua la yang sentiasa senyum tengok aku buat kerja sekarang nie. (tq mates sebab sidai selimut kau dalam rumah..hahahaha) Kalau dia boleh bercakap , ermm memang aku minta idea dari dia .. Wanna hug c sponge ..Miss my husband. ermmm tiba-tiba pula..huhu tadi my yayank ada temankan aku, on call kunun.. x lama lepas tu dia pun dibuai mimpi. Penat seharian berkerja. Kesian dia, kerja keras sorang diri. xpa, lepas nie aku akan tolong my dear.. In Shaa Allah

Sunday, December 1, 2013

Designer

Assalammualaikum ..

Semalaman aku buat menDESIGN poster dan bunting.. aduiii aku salah kos atau saja cungkil bakat baru ..hihi Dua-dua pun boleh .. Boleh Bah Kalau Kau ~

Sem nie aku ambik subject Penerbitan Elektronik . Aku memang minat pasal benda-benda macam nie, sebabnya dulu time zaman sekolah di teknik aku ambik kos Programming , bertukuar bidang lagi time aku ambik diploma ke Pemasaran, kemudiannya lagi bertukar bidang ke Pendidikan Jasmani in degree . Aku memang suka tukar-tukar kos sebenarnya =,=

Aku saja jak nie mau minta puji , tunjukkan hasil kerja keras aku selama 1 malam..ngeh ngeh ngeh








Cantik atau tidak ?? kamu semua WAJIB kata cantik owkey ..hihihihi
Walaupun x kreatif mana, tapi aku berusaha untuk menyiapkan kesemua item yang ada diatas nie ..
Usaha tangga kejayaan =)

GAMBATE !!!!



Monday, October 28, 2013

nda tau, tak tahu, entah ~

Assalammualaikum

Saja ambik mood sebelum buat keja.. dengan itu aku putuskan untuk menaip dan terus menaip. Blog adalah pilihan utama aku..

Minggu nie ada dua test.. Alhamdulillah satu test sudah lepas, esok test untuk subject yang KILLER bagi aku.. oh my BIOMEHANIC ... Esok tolong jadi my bestfriend ar, jangan buat aku sedih dan susah hati...hohoho

Memang di akui aku sangat lemah dengan pengiraan, bukannya aku xda usaha untuk belajar, aku berusaha sehabis mungkin sebab aku x mau repeat paper ni. Aku study sendiri dan paling penting aku selalu minta tolong dengan kawan, terutama my BFF Akma... Dia banyak tolong aku dalam pengiraan.hihi TQ akma =)

Susah hati tapi aku masih bersantai di depan laptop sambil dengar RADIO ERA .. kuang kuang kuang... macam la pro kan ..huhuhu

Wish us luck for tomorrow =)

Friday, October 25, 2013

BORED

Assalammualaikum

Cuaca hari ini Alhamdulillah tenang dan redup jak. Kelas hari nie semua batal. Terima kasih kepada penysarah yang baik hati sebab bagi peluang untuk aku berehat di hari jumaat yang indah nie =)

Sebenarnya ada kerja yang perlu di buat dan WAJIB hantar minggu depan, tapi apa yang aku buat sekarang nie pun aku x tau la. BLURR ~

Ambik mood untuk buat tugasan yang masih NGA NGA di atas meja ... =,=

Next week minggu yang paling di nanti-nanti. MINGGU UJIAN .... Lepas tu boleh relax relax bersantai macam di HAWAI...hahaha

ermmm apa lag arr mau taip nie.. aku pun x tau sebenarnya ..hahahahaha

=,=

Saturday, September 21, 2013

Bila jari jemari lama x aktif

Assalammualaikum .....

Hampir nak bersarang my blog. Lama juga aku x bercerita..hihihi Sekang masuk pertengahan bulan, x lama lagi masuk bulan Oktober .. Tragedi Oktober ??? Bukan lagu Awie dalam film Sembilu 2 k..

Sekarang nie aku sibuk mengira hari untuk bercuti...kuang3

Tired + Sleepy , but CAN'T SLEEP !!!

Memang di akui subject untuk semester nie sangat mencabar kePANTASan, keTAJAMan my brain..

Aku paling suka subject BIO MECHANIC. Ok sekian

Subject killer nie buat MASA dan TIDUR tidak teratur. Every week ada assignment dan yang paling bestnya masa yang dibagi SEMINGGU sahaja untuk menyiapkan Soalan-soalan yang boleh tahan PSIKOnya... Setiap minggu ada POP KUIZ in 5 minutes early before class start. Siapa lewat datang kelas tu faham-faham ja la..

Semoga semua dipermudahkan oleh-NYA .. AMIN  =)




Monday, July 8, 2013

ahlan wasahlan ya RAMADHAN ~

Assalammualaikum

Ahlan wahsalan ya Ramadhan.. Semoga kita semua diberkati Allah dan di panjangkan umur agar kita semua dapat menjalankan kewajipan kita yang mana telah di amanahkan oleh Nya kepada kita sekalian umat.

Pelbagai persiapan telah dilakukan oleh umat islam sempena Bulan Ramadhan akan datang (tinggal beberapa hari lagi ) hihihi Ada yang prepare untuk jualan, prepare lauk pauk yang akan di sajikan kepada kelaurga samada untuk berbuka atau bersahur nanti. Ada juga yang prepare untuk Hari Raya. naaaaa Paling semangat kan ??hihihi

Tak sabar rasanya menanti bulan baik dan penuh rahmat. Bersama-samalah kita mengumpul pahala / bekalan untuk di bawa ke akhirat kelak.. GAMBATE !!

Sunday, July 7, 2013

dup dap ~

Assalammualaikum =)

Lama x buat N3. Sebabnya my greeny lappy ku sayang baru sembuh dari sakit. fuhhhh !! Nasib baik dia sembuh, kalau x terpaksalah aku cari teman pengganti si Green nie. (Selamat duit aku)

Alhamdulillah syukur kehadrat ilahi, dengan izinNya, result sem nie bolehlah di banggakan. Atas usaha, doa daripada family tersayang serta sahabatku. Terima kasih semuanya (:

Sem depan kena usaha lebih lagi. As usual la kan, makin naik sem makin mencabar. Mental kena kuat (:

GAMBATE !!!!


Saturday, June 15, 2013

B403

Assalammualaikum

Berakhir sudah semester 3 untuk semester 2 sesi 2013. Banyak kenangan yang tercipta , di cipta dan timbul semester 3 nie. Lain semester lain ragam dan lain gelagat pula kan.hihihi Apa-apa pun aku enjoy. Aku sayang kawan-kawan aku semuanya (:

Penghuni rumah 403 ni 1 MALAYSIA tau.hihihi Alhamdulillah, sayang dorang ketat-ketat. Suka duka semua kongsi bersama. Macam adik beradik. Makan sekali, main masak-masak sekali, round-round pasar malam sekali tapi mandi jak x sekali ya.hahahaha bilik mandi tu kongsi la =P


Layan hasil setiap ketikan daripada SONY (:



4 makhluk yang cun dekat atas sekali tu BORNEO Team.hihihi

Agnestina (Sarawakian)
Qia (Sabahan_LD)
Akma (Sabahan_SDKN)
Mimie (Sabahan_KDT)

Kami berkenal-kenal time sem satu lagi ( Sem satu nganga nganga ). In Shaa Allah sem depan kami akan duduk 1rumah lagi. Senang la gerakan kalau duduk 1 rumah.hihi betul kan guys (:




Nie la my housemate (: 
Ambik gambar by room mates..hahahaha 
Love you all guys

Akma yang bawa dekat port nie.ahaha pemandangan indah ( : 
Tapi Nik macam x suka jak . X masuk jiwa dia. Tapi kami paksa dia .hahahaha Thanx Nik 

Sayangnya Nik x duduk serumah dengan kami lagi sem depan. Dia mau berdikari di luar kolej pula. Kalau ada masalah Nik di alu-alu kan untuk datang ke rumah.hihihi Kalau kami ada kelas malam, rumah Nik pula jadi mangsa ya ..hahahahaha

Parimala merupakan sumber makanan kami.hahahaha 
Kalau dia balik Kajang, conform ada jak yang di pesan. Bawa nie, bawa tu.ngee
1st time aku makan manisan, tapi aku mau makan LADDU.hihi 
Aku teringin betul makan Laddu, tapi Pari kata Laddu payah mau buat. Dorang pun selalu main order jak kalau Depavali atau ada perayaan. Sem depan Pari janji mau bawa Laddu. Yahuuuu (:

2 minggu lepas Pari masak Nasi Beriani. aigooo Paromala, thanx a lot la sebab susah payah masak nasi beriani untuk kami semua.hihi
x jadi buat steam boat, makan nasi beriani pun jadi la kan mates ..ngee ~

Akma dengan Agnes pula mesti dengan gitar dorang. Aku dan Qia yang x pandai petik gitar nie cuma tumpang sumbangkan suara jak la.hahaha
Saja happy-happy kan diri yang bosan. 
Kena-kena lagi time exam. Semua nervous, apa lagi kami sempat karoke , basking dalam bilik. Memang terbaikkkkk ~

X sia-sia kita semua bersahabat untuk semester nie kan. Aku harap persahabatan kita kekal sampai bila-bila. Mohon maaf sekiranya aku terkasar bahasa dengan kamu semua. Halal kan makan minum aku ya .hihihi 

Saturday, June 1, 2013

anugerah yang diberi

Assalammualaikum

Islam agamaku. Kabah kiblatku. Tiada yang perlu di sembah melainkan Allah.
Kita sebagai hamba Allah perlu mencari segala rahsia alam. Kerana apa ? Kerana Allah banyak menyembunyikan perkara-perkara atau sesuatu yang menarik di muka bumi ini. Maka dengan itu kita sebagai hamba perlu menerokai muka bumi yang Allah bagi pinjam untuk kita. SubahanAllah.

Aku juga masih merangkak mencari-cari keredhan Allah. Aku memerlukan bantuan untuk itu. Kerana aku tidaklah kaya dengan ilmu agama. Aku memang memerlukan seorang hamba allah yang guide aku ke arah kebenaran.

Syukur kehadrat ilahi kerana aku dikurniakan dua orang abang yang baik hati. Sorang nie, dia Banyak mengajar aku tentang agama. Banyak pesanan yang dia berikan. tapi cara dia lain, dia x akan cakap direct , dia akan berkias-kias. Sindiran yang pedas. Kalau kita dapat tangkap apa yang dia cakap, kita terimalah message yang dia cuba sampaikan. Kalau lambat pick up memang ermm faham-faham sendirilah.hahaha Aku memang menghargainya sampai sekarang. Kami akrab dan sering contact. Kalau ada apa-apa masalah aku akan berkongsi dengan dia. Aku senang untuk berkongsi cerita dengan dia (: Tapi keakraban itu tidak lama. Kerana apa ? aku pun x tau. Dia tiba-tiba menghilangkan diri seolah-olah dia menjauhkan diri dari aku. Maka aku hilanglah seorang abang yang baik. So sad   ): 

Yang sorang lagi nie pun sama juga, banyak pesanan yang dia bagi. aku kenal dia lebih 4 tahun dah. Tapi aku tidaklah rapat macam abang yang sorang lagi tu. Kalau abang yang nie pula dia cakap terus. x berkias-kias.hihi Kami akan contact bila perlu. Cuma kebelakangan nie kami menjadi rapat. Aku nampak ada perubahan dalam diri dia. Sebab sebelum nie dia lain, bukan yang macam sekarang. Like it (:    Aku sayang dia sangat, sayang sebagai abang ya. X lebih dari tu pun .hihihi Dulu dia banyak bantu aku time ada masalah. Hal kecik ja pun mau mengadu.hahaha Sampai kena ejek. ermm apa bleh buat =,=

Aku x mau kehilangan orang yang aku sayang. Sebab doranglah pemangkin semangat aku. Terutamanya my lovely family (:

p/s : Mendambakan seorang insan yang boleh membimbing aku ke jalan yang benar dan menjadi imam aku suatu hari nanti. Amin (:

Friday, May 31, 2013

soul mate

Assalammualaikum 

Tinggal beberapa hari lagi Mr.Exam datang. Helowww (:
Sekarang masanya aku santai-santai. Ambik beberapa minit ja untuk touch up my d'Nike.
Kalau dalam solat kita kena khusyuk, time study kita kena fokus dengan apa yang kita baca. Cuba fahami dan bukan menghafal. Time aku study tiba-tiba la pula ada iklan muncul. Entah dari mana iklan tu muncul aku pun x tau. Tapi dengan kehadiran iklan tu aku relax kejap.hahahaa 



Inti pati iklan :
* Teman bergaduh
* Teman gelak-gelak
* Tempat aku minta bantuan kecemasan (jadi mangsa ambik aku dkat air port)
* Tempat aku berkongsi masalah - suka duka - 
* Selalu jadi mangsa time-time aku tension (x pasal-pasal selalu kena marah.hahaha)
* Genk karoke yang sporting 
* Pak supir yang baik hati (tapi kadang-kadang bikin panas)
* Dia ada 2nd GF.. (c motor. broom broom broom)
* Tutor

hahahaha tu ja la message dalam iklan yang tiba-tiba muncul dalam otak aku tadi. Kacau betul =,=

p/s : miss him. x lama lagi balik .. jauhnya labuan 2.huhuhu kita tengok siapa yang mengalah nanti =P

Tuesday, May 28, 2013

churrhart ~

Assalammualaikum 



Hope all my readers sihat belaka deh.

Emosi dan perasaan sesuatu yang boleh kita kawal. Betul kan kan kan ???
Itu sebenarnya dari diri kita sendiri bagaimana untuk mengawal perasaan dan emosi kita pada ketika itu. Adakalanya seseorang itu tidak mampu untuk mengawal kedua-duanya sehinggakan berlakunya pergaduhan. Emosi lelaki dan perempuan nie berbeza-beza. 

Lelaki kalau marah :
* Keluar semua perkataan yang tidak sepatutnya
* Identiti mula bertukar menjadi serigala jadian .. auuuuummmmm
* Hilang pertuturan selembut sutera.
* Hilang kesabaaran =.=
* Marah kejap jak. X sampai berhari-hari atau berjam jam pun.

Perempuan lagi banyak ragamkan ? Macam-macam perangai. Paling sadis bila perempuan tu JELOUS, SENSETIF. Mati kutu c kaum adam. Tapi bila perempuan buat perangai macam tu tidaklah tanpa sebab. Bukannya saja mengediks santai. 

Gurlz kalau marah dia mesti
* Diam seribu bahasa. Sebab dia x mau hal tu di panjang-panjangkan. 
* Diam. Sebab dia x mau di marahi, di caci, di hina (macam apa jak)
* Menangis. Sebab dia x mampu simpan semua masalah dalam hati dia. Dengan cara tu c gurlz dapat mendekatkan diri dengan Allah (:

Gurlz sensetif sebab 
* Sebab Allah memang cipta hati wanita itu lembut dan sensetif (special kan kaum hawa..)
* Sebab dia x mau hubungan yang dibina berkecai macam kaca ... panggg !!
* Sebab dia mau dimanja (bunyi macam gedik yuksss.)
* Sebab inginkan perhatian yang lebih.


Ubat penenang hati :
* Solat
* Ambik air sembahyang
* Baca al-quran
* Zikrullah
* Berpuasa 





Saturday, May 25, 2013

Sembang pagi

Assalammualaikum ~

Jam tepat menunjukkan pukul 0205. Mata aku masih segar bugar lagi. x boleh tidur. Makin aktif pula dia.urmmm Esok pagi ada kursus lagi. Mata owh mata, lelaplah engkau wahai my eyes. 

Esok hari kedua kursus Kejurulatihan Bola Baling Tahap 1 Peringkat Antarabangsa. Nie aku mau ceta sikit pasal kursus tadi. Sementara tunggu makanan sampai untuk dinner aku sempat lagi menidurkan diri d ruang legar.hahahahaha Mungkin nie la sebabnya aku masih x boleh tidur nie. Terlebih recovery..hihi aku bangun ja makanan dah samapai. Alhamdulillah rezeki Allah bagi =)

Sebelum tidur aku sempat lagi layan ceta TEDUHAN KASIH dan SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA. Dua-dua ceta nie memang wajib aku tengok.hihi ceta nie memang best. Romantik + ego (:

Best couple dalam ceta nie

Sweet sangat. LOVE them =)


Owkey lah, I try my best untuk lelapkan mata. 

Bismikallah hummah ahya waamut . Amin ~

Thursday, May 23, 2013

ZONE ........EXAM !!!!!!

Assalammualaikum

Lagi dua minggu exam datang menemaniku untuk mengakhiri semester 3 =D
huuuhaaaaiiiiiii ~
Get ready, buat preparation sebaik mungkin. Tingkatkan pointer sem nie. Jangan hampakan harapan orang tua dan pensyarah-pensyarah yang sudi mencurahkan ilmu. Thanx a lot <3

Lama aku x update blog nie. Sekarang dia berwajah baru. Setelah sekian lama barulah c polka dot bertukaar baju.hihihi Kau tetap di hati ku wahai polka dot. 

Hari-hariku di penuhi dengan pelbagai aktiviti. Ketahanan fizikal aku diuji. FIGHTING !!!! xda hal la semua tu. Aku ada kawan-kawan yang sentiasa ada di sisi aku. Love them much.

Minggu-minggu ujian baru ja berlalu. Sekarang aku rasa beban tu kuranglah sikit.hihihi Sekarang tibalah pula masanya mempersiapkan diri, bukan untuk berperang lawan pengganas sulu tapi berperang untuk mendapatkan keputusan yang cemerlang. In Shaa Allah.

Semoga aku dan kawan-kawan aku yang berjuang dalam medan ilmu nie memperoleh keputusan yang cemerlang, setimpal dengan usaha yang diberikan. 


Monday, April 29, 2013

Tiang Agama

Assalammualaikum

Lamanya x kacau polka dot nie. Busy, xda masa mau update. Busy ka ? Eya, saya busy (:

Sesibuk macam mana pun, kita tidak boleh lupa untuk menunaikan yang wajib. Apa yang wajib 2 ?? SOLAT la ~ ... Jangan pula ada yang x tau. Semua pun tau SOLAT adalah tiang agama terutamanya agama ISLAM. Semua agama mewajibkan umatnya untuk sembahyang. Sebab apa ? Sebab solat itu adalah tiang agama. Melalui cara tu la kita sebagai umat dapat mendekatkan diri dengan yang maha kuasa. In Shaa Allah



Betulkan bukanya susah untuk solat. Kejap ja pon. Just follow the step.
Semasa kecil la sepatutnya anak-anak didik untuk menunaikan solat. Biarlah mereka tidak hafal bacaan dalam solat yang penting mereka tau TERTIBnya solat. Kita ajar mereka step by step. X bleh jua terus-terus  paksa. Lama-lama anak-anak akan tau dan akan terbuka hati mereka untuk terus solat dan mempelajari bacaan-bacaan solat dan surah-surah dalam Al-Quran. Ibu bapa merupakan individu yang bertanggung jawab dalam memastikan anak-anak mereka menunaikan ibadah wajib ke atas Allah SWT. Segalanya terletak ditangan IBU BAPA. Bagaima acuan, begitulah kuih nya (:

Rindu pula si bapa. Kalau dekat rumah selalu nampak bapa solat. Time dekat asrama nie x nampak dh ):
Kalau dekat rumah, time masuk waktu solat kalau nampak bapa masuk kamar mandi aku pun cepat-cepat ambik wuduk, takut kena bebel.hahaha Time aku dekat asrama pun bapa sentiasa tanya. Memang aku tau la tu masa-masa yang dia akan call aku. Aku boleh hafal lagi dialog dia. Aku boleh agak apa yang akan dia tanya dulu. Pernah sekali dia tanya, 

Bapa : sudah solat?
Mimi : belum masuk waktu lagi.
Bapa : ermm di sini sudah Ishyak
Mimi : eyala , sana kan awal 1 jam. Relax la (:
Bapa : apa barang !! (ayat c bapa..hahaha) ko x sembahyang di masjid ka?
Mimi : erkk (terdiam seketika + tergagap menjawab..hihi) nantilah aku sembahyang di masjid. xda kawan.
Bapa : Aii mau p masjid pun mesti ada kawan ka ? bla .. bla ... bla...bla......
Mimi : ok2 . 

Azan maghrib berkumandang ~

Bapa : bah azan suda 2. p la solat
Mimi : ok (:

Kena sebijik.hahaha nda sabarnya aku mau balik. Rindu mau p masjid sama-sama dengan bapa dan adik-adik yang lain (:




In Shaa Allah nie la destinasi yang akan aku tuju nanti.... AMIN (:


Wednesday, April 10, 2013

Pack In ~

Assalammualaikum..

Esok pagi tepat pukul 8.00am kami akan bertolak ke Terengganu menuju ke destinasi iaitu Gunung Berembun (:  in sha Allah

Excited pula mau mendaki nie. Gunung Kinabalu pun belum lagi di tawan. x pa . nie baru starting. Ada rezeki aku naik Gunung Kinabalu pula.hihihi


Roommate aku awal pagi lagi sudah siap berkemas.hihihi Assignment dia pun sudah siap. Aku ?? belum lagi siap .hahahaha entah apa lah yang aku buat time cuti nie =P

Semoga Allah permudahkan perjalanan kami esok. Amin (:

Dinner ~

Assalammualaikum

Midsem break untuk sem nie aku x p mana-mana pun. Duduk kolej ja (:

Jom p dinner, apa class makan dalam rumah jak kan, sekali sekala makan la dekat luar, paling-paling pun makan di hotel. Itulah sebabnya kami touch up cket =p ... Betulkan my dearest housemate (:

duiiii perasanya aku .hahahahaha

Kami cuma begaya ja ya. Sekian terima kasih.hahaha
Tinggalah kami berempat di rumah time-time cuti nie. Maka lahirlah 1 idea yang gila-gila. Entahlah orang pernah buat atau x. Fashion dan fashion yeaaaahhhh !!! pakai mana yang ada jak ya (:

Terima kasih kepada my roomate Qia sebab sudi pinjamkan baju untuk saya (:

 Layan ~



Naqiah, Mimie, Akma

Akma

Qia

Owner Blog (:

Our lady boss (: 





Monday, March 25, 2013

churhat kali ~

Assalammualaikum

Tiba-tiba aku rasa aku jadi kuat, x mengantuk, macam x mau tidur sampai esok. Kalah-kalah orang tegap Sabah c Strong Man.ngee

Serabut kepala otak weyhh !!

Menyesal ?? jangan cakaplah.huhuhu

Aku yang mau, jadi sendiri mau tanggunglah kan ? Siapa lagi mau tanggung. Jangan terlalu mengharap simpati   orang lain. Ikut ja kata hati. (suda ikut tapi.....urmmmm ): ) xpa la, sakit kejap jak, esok lusa ok la nie..(bg senang hati sndri dlu)

Kali nie memang dia betul2 hilang sabar dengan aku, dia penat da layan aku. FedUp !!!

Thank you very much because loving me and care about my family and me. ermm rasa macam mau cry pula .huuhuuu

p/s : Tolong hargai segala pengorbanan yang telah diberikan kepada kita.



Sunday, March 24, 2013

Don't Give Up !!

Assalammualaikum

Lama x update my polka dot. Kesian dia ~

Ada story ckit nie , Jumaat lepas kami ada join game netball untuk karnival keusahawanan. Conform aku main untuk Kolej aku kan KAB !

KAB hantar dua team. Alhamdulillah team aku ''Chocolate Indulgence'' (nama kek g2.huhuhu) dapat masuk separuh akhir. Last night final, kami cuma dapat no 4 jak . Sedih memang sedih . Ref dia BIAS !!!!!!! Pegal aku and the gang. Bikin panas. eiiiii . Entahlah dia 2 ada ambik kursus kepengadilan atau x. Tapi xpa , yang penting kami kalah BERMARUAH okey. Kalah tipis jak pun.

Kalau di ingat balik, ermm sakit hati nie makin bertambah-tambah, so jalan penyelesaian dia x payah fikir. Yang lepas biarkan beralu. Puiiii la , INI SEMUA POYOOO !!

2 minggu lagi ada main netball lagi untuk open day KZ. Tebus balik kekalahan. AMIN

Sunday, March 10, 2013

Siapa Rasulullah Di Hati Kita?

Assalammualaikum..

Sekadar renungan. Selamat membaca guys !!

Siapa Rasulullah Di Hati Kita? | iluvislam.com discover the beauty of islam

Siapa Rasulullah Di Hati Kita?

Assalammualaikum..

Sekadar renungan. Selamat membaca guys !!

Siapa Rasulullah Di Hati Kita? | iluvislam.com discover the beauty of islam

The Chinese look pula ~

Assalammualaikum

Tetiba ingat pula dengan adik-adik aku di rumah. entah apalah yang dorang tengah buat sekarang nie. Kan best kalau aku di rumah sekarang, kena-kena lagi hujung minggu macam nie. Bosan weyhh duk asrama. 
Assignment 2 x payah cakap la.hahahaha memang ada tapi x siap-siap lagi. 
Diriku diserang penyakit MALAS =,=

Jom layan ~


A.H again !!!


Love Him (:

Assalammualaikum...

Saja mau share lagu nie by Anuar Hadi.hihihi
Aku suka sangat dengan lagu yang dia buat nie. Walaupun suara x sedap tapi meaning dia tu yang penting . Kan Kan kan????

Jom Kita Layan ~


Monday, March 4, 2013

Pray For Sabah


Assalammualaikum

Bersama-samalah kita berdoa demi keamanan Negara terutama Negeri Sabah tempat tumpahnya darahku.
Sekarang bukanlah masanya untuk kita saling menunding jari, saling menyalahkan antara satu sama lain. Inilah  masanya untuk kita semua bersatu padu. Jika sebelum ini semua pemimpin menyatakan bahawa mereka berjiwa rakyat, ingin menjaga kebajikan rakyat, maka pada masa inilah mereka patut menunjukkan sikap tersebut dan bukan pula saling menunding jari. 

Ini baru ujian kecil yang Allah bagi untuk kita. Pasti ada hikmah di sebalik kejadian ini berlaku. Mungkin sahaja Allah ingin melihat sejauh mana kerjasama, kesepaduan yang ada dalam diri kita. Tapi apa yang berlaku sekarang ????????

Bersama-samalah kita berdoa agar negara kita kembali aman seperti sedia kala.

Saturday, March 2, 2013

D'Scandal


Cinta adalah keabadian
Kenangan adalah hal yang terindah yang pernah aku miliki

Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna.

Belajarlah untuk menghargai seseorang





p/s : miss him much 

Thursday, February 21, 2013

Bad News

Assalammualaikum

owh my rally, time2 aku mau balik nie , time 2 juga ko mau rosak .. 

Hari nie duk rumah jak, esok terpaksa pinjam keta bapa. Aku mau ambik spek, kalau aku x ambik ibaratnya  aku macam orang buta la dalam kelas nanti..hoho Apalah nasib....





nie pula my boo punya best friend.hihihi
Saya suka guna c White nie. Mau tukar miliklah nanti.hihihi




Tuesday, February 19, 2013

Love

Assalammualikum

Sebelum berangkat balik ke UPSI, aku enjoy dulu puas2 dengan family aku. Setiap minggu ada jak yang di buat. 
Last week g picnic jua dengan family dan yang paling best my Love pun ada. 
Dia datang Kudat x mau bagi tau. Buat surprise kunun.hahaha Love dia banyak2 =)

Last week g simpang mengayau lagi. Malar jua g pantai. Tapi aku x bosan. 
Pantai adalah sahabat baik aku ..hihii 

Aku sayang family aku .. Sayang ketat-ketat.... muahhhhhh 

nie baru suku, tapi rasa nya x sampai suku nie.hihihi 
nie jak yang dapat datang sebab yang len suda balik g asrama .hihihi 





Berat Hati

Assalammualaikum

Hari yang PALING tidak di nanti-nanti bakal tiba..aigooooo Aku palinh x suka ada perasaan macam nie. Malas nya mau balik kolej . 

Terpaksalah berpisah buat seketika dengan family ku sayang dan my soul mate.huhuhu 

Selamat meneruskan perjuangan mu mimie. Paling penting bagi nek POINTER untuk sem nie .. 

Aja-aja Fighting !!!!!!!!!!!!

Wednesday, January 2, 2013

Debaran .....

Assalammualaikum

Tik tok tik tok tik tok

Masa pun berlalu. Aku x sabar mau balik nie. My home, wait for me ya.hihihi
Banyak planning nie time cuti. Rasanya round Sabah nie.kiu3

Good Luck untuk exam. Jangan ingat mau balik jak ..hihihi 
<3 my self ...