Monday, March 25, 2013

churhat kali ~

Assalammualaikum

Tiba-tiba aku rasa aku jadi kuat, x mengantuk, macam x mau tidur sampai esok. Kalah-kalah orang tegap Sabah c Strong Man.ngee

Serabut kepala otak weyhh !!

Menyesal ?? jangan cakaplah.huhuhu

Aku yang mau, jadi sendiri mau tanggunglah kan ? Siapa lagi mau tanggung. Jangan terlalu mengharap simpati   orang lain. Ikut ja kata hati. (suda ikut tapi.....urmmmm ): ) xpa la, sakit kejap jak, esok lusa ok la nie..(bg senang hati sndri dlu)

Kali nie memang dia betul2 hilang sabar dengan aku, dia penat da layan aku. FedUp !!!

Thank you very much because loving me and care about my family and me. ermm rasa macam mau cry pula .huuhuuu

p/s : Tolong hargai segala pengorbanan yang telah diberikan kepada kita.



Sunday, March 24, 2013

Don't Give Up !!

Assalammualaikum

Lama x update my polka dot. Kesian dia ~

Ada story ckit nie , Jumaat lepas kami ada join game netball untuk karnival keusahawanan. Conform aku main untuk Kolej aku kan KAB !

KAB hantar dua team. Alhamdulillah team aku ''Chocolate Indulgence'' (nama kek g2.huhuhu) dapat masuk separuh akhir. Last night final, kami cuma dapat no 4 jak . Sedih memang sedih . Ref dia BIAS !!!!!!! Pegal aku and the gang. Bikin panas. eiiiii . Entahlah dia 2 ada ambik kursus kepengadilan atau x. Tapi xpa , yang penting kami kalah BERMARUAH okey. Kalah tipis jak pun.

Kalau di ingat balik, ermm sakit hati nie makin bertambah-tambah, so jalan penyelesaian dia x payah fikir. Yang lepas biarkan beralu. Puiiii la , INI SEMUA POYOOO !!

2 minggu lagi ada main netball lagi untuk open day KZ. Tebus balik kekalahan. AMIN

Sunday, March 10, 2013

Siapa Rasulullah Di Hati Kita?

Assalammualaikum..

Sekadar renungan. Selamat membaca guys !!

Siapa Rasulullah Di Hati Kita? | iluvislam.com discover the beauty of islam

Siapa Rasulullah Di Hati Kita?

Assalammualaikum..

Sekadar renungan. Selamat membaca guys !!

Siapa Rasulullah Di Hati Kita? | iluvislam.com discover the beauty of islam

The Chinese look pula ~

Assalammualaikum

Tetiba ingat pula dengan adik-adik aku di rumah. entah apalah yang dorang tengah buat sekarang nie. Kan best kalau aku di rumah sekarang, kena-kena lagi hujung minggu macam nie. Bosan weyhh duk asrama. 
Assignment 2 x payah cakap la.hahahaha memang ada tapi x siap-siap lagi. 
Diriku diserang penyakit MALAS =,=

Jom layan ~


A.H again !!!


Love Him (:

Assalammualaikum...

Saja mau share lagu nie by Anuar Hadi.hihihi
Aku suka sangat dengan lagu yang dia buat nie. Walaupun suara x sedap tapi meaning dia tu yang penting . Kan Kan kan????

Jom Kita Layan ~


Monday, March 4, 2013

Pray For Sabah


Assalammualaikum

Bersama-samalah kita berdoa demi keamanan Negara terutama Negeri Sabah tempat tumpahnya darahku.
Sekarang bukanlah masanya untuk kita saling menunding jari, saling menyalahkan antara satu sama lain. Inilah  masanya untuk kita semua bersatu padu. Jika sebelum ini semua pemimpin menyatakan bahawa mereka berjiwa rakyat, ingin menjaga kebajikan rakyat, maka pada masa inilah mereka patut menunjukkan sikap tersebut dan bukan pula saling menunding jari. 

Ini baru ujian kecil yang Allah bagi untuk kita. Pasti ada hikmah di sebalik kejadian ini berlaku. Mungkin sahaja Allah ingin melihat sejauh mana kerjasama, kesepaduan yang ada dalam diri kita. Tapi apa yang berlaku sekarang ????????

Bersama-samalah kita berdoa agar negara kita kembali aman seperti sedia kala.

Saturday, March 2, 2013

D'Scandal


Cinta adalah keabadian
Kenangan adalah hal yang terindah yang pernah aku miliki

Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna.

Belajarlah untuk menghargai seseorang





p/s : miss him much