Friday, May 31, 2013

soul mate

Assalammualaikum 

Tinggal beberapa hari lagi Mr.Exam datang. Helowww (:
Sekarang masanya aku santai-santai. Ambik beberapa minit ja untuk touch up my d'Nike.
Kalau dalam solat kita kena khusyuk, time study kita kena fokus dengan apa yang kita baca. Cuba fahami dan bukan menghafal. Time aku study tiba-tiba la pula ada iklan muncul. Entah dari mana iklan tu muncul aku pun x tau. Tapi dengan kehadiran iklan tu aku relax kejap.hahahaa 



Inti pati iklan :
* Teman bergaduh
* Teman gelak-gelak
* Tempat aku minta bantuan kecemasan (jadi mangsa ambik aku dkat air port)
* Tempat aku berkongsi masalah - suka duka - 
* Selalu jadi mangsa time-time aku tension (x pasal-pasal selalu kena marah.hahaha)
* Genk karoke yang sporting 
* Pak supir yang baik hati (tapi kadang-kadang bikin panas)
* Dia ada 2nd GF.. (c motor. broom broom broom)
* Tutor

hahahaha tu ja la message dalam iklan yang tiba-tiba muncul dalam otak aku tadi. Kacau betul =,=

p/s : miss him. x lama lagi balik .. jauhnya labuan 2.huhuhu kita tengok siapa yang mengalah nanti =P

Tuesday, May 28, 2013

churrhart ~

Assalammualaikum 



Hope all my readers sihat belaka deh.

Emosi dan perasaan sesuatu yang boleh kita kawal. Betul kan kan kan ???
Itu sebenarnya dari diri kita sendiri bagaimana untuk mengawal perasaan dan emosi kita pada ketika itu. Adakalanya seseorang itu tidak mampu untuk mengawal kedua-duanya sehinggakan berlakunya pergaduhan. Emosi lelaki dan perempuan nie berbeza-beza. 

Lelaki kalau marah :
* Keluar semua perkataan yang tidak sepatutnya
* Identiti mula bertukar menjadi serigala jadian .. auuuuummmmm
* Hilang pertuturan selembut sutera.
* Hilang kesabaaran =.=
* Marah kejap jak. X sampai berhari-hari atau berjam jam pun.

Perempuan lagi banyak ragamkan ? Macam-macam perangai. Paling sadis bila perempuan tu JELOUS, SENSETIF. Mati kutu c kaum adam. Tapi bila perempuan buat perangai macam tu tidaklah tanpa sebab. Bukannya saja mengediks santai. 

Gurlz kalau marah dia mesti
* Diam seribu bahasa. Sebab dia x mau hal tu di panjang-panjangkan. 
* Diam. Sebab dia x mau di marahi, di caci, di hina (macam apa jak)
* Menangis. Sebab dia x mampu simpan semua masalah dalam hati dia. Dengan cara tu c gurlz dapat mendekatkan diri dengan Allah (:

Gurlz sensetif sebab 
* Sebab Allah memang cipta hati wanita itu lembut dan sensetif (special kan kaum hawa..)
* Sebab dia x mau hubungan yang dibina berkecai macam kaca ... panggg !!
* Sebab dia mau dimanja (bunyi macam gedik yuksss.)
* Sebab inginkan perhatian yang lebih.


Ubat penenang hati :
* Solat
* Ambik air sembahyang
* Baca al-quran
* Zikrullah
* Berpuasa 





Saturday, May 25, 2013

Sembang pagi

Assalammualaikum ~

Jam tepat menunjukkan pukul 0205. Mata aku masih segar bugar lagi. x boleh tidur. Makin aktif pula dia.urmmm Esok pagi ada kursus lagi. Mata owh mata, lelaplah engkau wahai my eyes. 

Esok hari kedua kursus Kejurulatihan Bola Baling Tahap 1 Peringkat Antarabangsa. Nie aku mau ceta sikit pasal kursus tadi. Sementara tunggu makanan sampai untuk dinner aku sempat lagi menidurkan diri d ruang legar.hahahahaha Mungkin nie la sebabnya aku masih x boleh tidur nie. Terlebih recovery..hihi aku bangun ja makanan dah samapai. Alhamdulillah rezeki Allah bagi =)

Sebelum tidur aku sempat lagi layan ceta TEDUHAN KASIH dan SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA. Dua-dua ceta nie memang wajib aku tengok.hihi ceta nie memang best. Romantik + ego (:

Best couple dalam ceta nie

Sweet sangat. LOVE them =)


Owkey lah, I try my best untuk lelapkan mata. 

Bismikallah hummah ahya waamut . Amin ~

Thursday, May 23, 2013

ZONE ........EXAM !!!!!!

Assalammualaikum

Lagi dua minggu exam datang menemaniku untuk mengakhiri semester 3 =D
huuuhaaaaiiiiiii ~
Get ready, buat preparation sebaik mungkin. Tingkatkan pointer sem nie. Jangan hampakan harapan orang tua dan pensyarah-pensyarah yang sudi mencurahkan ilmu. Thanx a lot <3

Lama aku x update blog nie. Sekarang dia berwajah baru. Setelah sekian lama barulah c polka dot bertukaar baju.hihihi Kau tetap di hati ku wahai polka dot. 

Hari-hariku di penuhi dengan pelbagai aktiviti. Ketahanan fizikal aku diuji. FIGHTING !!!! xda hal la semua tu. Aku ada kawan-kawan yang sentiasa ada di sisi aku. Love them much.

Minggu-minggu ujian baru ja berlalu. Sekarang aku rasa beban tu kuranglah sikit.hihihi Sekarang tibalah pula masanya mempersiapkan diri, bukan untuk berperang lawan pengganas sulu tapi berperang untuk mendapatkan keputusan yang cemerlang. In Shaa Allah.

Semoga aku dan kawan-kawan aku yang berjuang dalam medan ilmu nie memperoleh keputusan yang cemerlang, setimpal dengan usaha yang diberikan.