Monday, December 30, 2013

finding ......

Assalammualaikum

aishhhh tak sampai seminggu pun aku cuti-cuti Malaysia, tapi rasanya macam bertahun-tahun sudah aku tinggalkan buku. aduyai macam mana nie. Selasa depan final exam dah mai dah. Yang aku nie masih di buai mimpi. 1 subjek pun tak khatam lagi.

Seperti biasa, kalau mood study aku belum sampai, aku akan merapu dan terus merapu dan akan terus buat n3 yang ntah apa-apa. Taip selagi boleh menaip. Luahkan segala yang terpendam.

Semester nie, ada 5 paper untuk final exam. WISH ME LUCK =)

Carry mark tak berapa memberansangkan tapi aku akan cuba sebaik mungkin untuk dapatkan DL untuk semester nie lagi. Bukan setakat aku yang bangga, bapa aku pun bangga sekali dan sudah semestinya my lovely husband pun akan bangga sekali..hihihi

cerita kosong di malam hari

Assalammualaikum

Tengah-tengah study nie, tiba-tiba la pula teringat moment minggu lepas. aigoooo Rindu my BIG family and NEW family.

Last week sebelum balik Labuan, sempatlah jua kami BBQ sempena birthday my dear. Dia x tau pun pasal tu, sebab dia tidur dan terus tidur. Kepenatan kali ya. Beberapa hari sebelum tu dia memang kurang tidur. Bukan jak dia yang kurang tidur, tapi ALL the crew yang buat prepareration untuk weeding kami. THANKS A LOT =)

Esok pagi kami bertolak ke KK --> Menumbok --> Labuan ... Tapi perjalanan kami terhenti di KK sebab x sempat sampai terminal sebelum pukul 4petang. 1st time hang out dengan family c dear. Round-round CP. Pastu makan dekat restoran Sempelang. Dapat pula stay rumah FREE.kikiki x payah tidur hotel. Out of budjet.hahaha tq eyan sebab tumpangkan rumah. Sampai jak dekat dkat rumah, tiba-tiba mau makan burger. Aku pun bawa la c dear beli burger. Kesian dia melayan karenah. Aku rasa macam tak cukup jak makan 1 biji burger tu. Tapi aku ingat jua dengan orang rumah. Aku pun makan 1 jak la.hihi

Sampai dekat Labuan, semua tidur x sedarkan diri. Penat yang amat walaupun aku x driving .hahaa c driver mengeluh sebab tiada yang teman dia driving. Sori la dear , kami betul-betul mengantuk time tu =) <3


RINDU SAAT ITU KETIKA ITU
Hanya Allah yang tahu bagaimana berterima kasih dan rasa bersyukurnya aku memperoleh insan seperti mereka. LOVE BOTH OF MY FAMILY.






MY only dear. Love u much dear. 

Sunday, December 15, 2013

Pencuri ~

Assalammualaikum

Hujung minggu macam nie , x tau mau buat apa. 2minggu lagi mau final EXAM , tapi kesedaran tu belum muncul muncul lagi.. aduii

Jom karok dulu =)



Lirik Lagu Pencuri - Mark Adam

Jangan tinggalkan auramu
Di sekelilingku
Ia membuat aku termimpi
Mimpikan kita

Jangan biarkan wangianmu
Mohon memahami
Ia melekat di hidung
Yang memenuhi
Di setiap sudut mindaku

Chorus:

Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan aku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku 
Dari Darjah Satu
Darjah Satu

Jangan senyum bila di depanku
Fokusku tergendala
Kau memaksa aku menutup mata
Tak sempat tutup telinga
Bila kau tertawa

Kan kukembalinya padamu nanti
Bila kita berjanji
Tuk sehidup semati

Chorus:

Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan ku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku 
Dari Darjah Satu
Darjah Satu
Dari Darjah Satu
Aku suka kamu

Saturday, December 7, 2013

macam ok sedja ~

Assalammualaikum

Alhamdulillah syukur kepada ilahi.. Alangkah indah pada masa tu, bila PENSYARAH yang TERBAIK (papa ONG)say "ok good, give them big hand " uwaaaa berbunga-bunga hati aku time. Beban yang di tanggung selama nie berkurang. Our final presentation totally DONE !!!

Thanks a lot to my member, BELLA n MYRA. I appreciate all of your cooperation guys =)

Sekarang nie fokus untuk FINAL EXAM ... owh BIOMECH , x sabar rasanya untuk aku say good bye to u....

GAMBATE untuk FINAL EXAM pulak ~

Wednesday, December 4, 2013

Biomechanic

Assalammualaikum

"Waduh waduh waduh, waktu sekarang udah lewat kok . nanti bangun nya terLATE dong chung ... "

Ermmm rindu nya dengan dialog nie, rindu arwah kakek banyak-banyak (Al-Fatihah)

Aku masih lagi tekan tekan keyboard nie , kepala pun naik pening sudah nie. I have no idea lorhhh ..

Itu jurnal ar buat biji mata aku nie berpusing-pusing owh , terlalu banyak jurnal pun susah, jurnal sikit lagi susah. Aigooo autokee ~

Macam mingantuk sidja, macam indak sidja, macam lapar sidja , macam mau makan sidja, macam mau tidur sidja, macam indak dapat tidur sidja ~

2 minggu lagi masa yang ada untuk touch up apa yang patut . Top up mana yang patut.. Gambate !!!

X sabar rasanya untuk habiskan minggu-minggu terakhir nie, let me feel freedom for a while ~


c sponge sponge jua la yang sentiasa senyum tengok aku buat kerja sekarang nie. (tq mates sebab sidai selimut kau dalam rumah..hahahaha) Kalau dia boleh bercakap , ermm memang aku minta idea dari dia .. Wanna hug c sponge ..Miss my husband. ermmm tiba-tiba pula..huhu tadi my yayank ada temankan aku, on call kunun.. x lama lepas tu dia pun dibuai mimpi. Penat seharian berkerja. Kesian dia, kerja keras sorang diri. xpa, lepas nie aku akan tolong my dear.. In Shaa Allah

Sunday, December 1, 2013

Designer

Assalammualaikum ..

Semalaman aku buat menDESIGN poster dan bunting.. aduiii aku salah kos atau saja cungkil bakat baru ..hihi Dua-dua pun boleh .. Boleh Bah Kalau Kau ~

Sem nie aku ambik subject Penerbitan Elektronik . Aku memang minat pasal benda-benda macam nie, sebabnya dulu time zaman sekolah di teknik aku ambik kos Programming , bertukuar bidang lagi time aku ambik diploma ke Pemasaran, kemudiannya lagi bertukar bidang ke Pendidikan Jasmani in degree . Aku memang suka tukar-tukar kos sebenarnya =,=

Aku saja jak nie mau minta puji , tunjukkan hasil kerja keras aku selama 1 malam..ngeh ngeh ngeh








Cantik atau tidak ?? kamu semua WAJIB kata cantik owkey ..hihihihi
Walaupun x kreatif mana, tapi aku berusaha untuk menyiapkan kesemua item yang ada diatas nie ..
Usaha tangga kejayaan =)

GAMBATE !!!!