Tuesday, September 30, 2014

Persoalan



Aku benggang dengan Kau
Aku muak dengan kata-kata manis dari Kau
Aku sebal dengan sikap Kau
Aku jemu dengan kata maaf dari Kau

Pernahkah Kau rasakan betapa sakitnya jiwa ku ?
Pernahkah Kau terfikir akan perasaan ku ?
Pernahkah Kau ketahui betapa aku merindui dirimu ?
Pernahkah Kau terfikir bahawa engkau seorang yang ego ?

Jangan kau salah tafsirkan setiap persoalan yang aku ajukan
Bukan niat untuk mempertikaikan kemampuan kudrat kalian semua
Niat aku hanya satu iaitu ingin mengetahui bagaimana keadaannya
Tapi kenapa setiap persoalan itu Kau salah ertikan ?

Kirimkan pada bayu kerinduan ku terhadap kalian berdua ~


Kau Ingat Kau Siapa ??

Assalammualaikum

Macam-macam perasaan aku sekarang nie, bercampur baur. Emosi kah aku ? tak Profesional kah aku ? Up to u. Judge me if that make u comfortable. Revenge ?? Ok my pleasure.

Tahap kebencian aku sekarang sampai tahap atas sudah. Tiada had sudah nie. Selalu buat aku naik angin. Kalau kau ada depan mata aku nie mau jak aku tampar-tampar muka kau selaju yang mungkin.

Macam aku takut dengan kau. Punyalah aku geram dengan kau nie. Kau ingat kau siapa. Kau ingat kau berkuasa sangatkah ?

eiiiiii geram geram geram .....!!!

Monday, September 29, 2014

Missing

Assalammualaikum

Hari nie bersamaan hari isnin , dalam kotak jadual waktu aku hanya ada 1 kelas jak hari ini . Hati gembira dan relax sebab kelas dibatalkan. hurayyyy !!

Hati gembira dan relax katanya, tapi lama kelamaan hati menjadi resah. Rindukan seseorang...

Afnan ibu tengah buat apalah sekarang nie.huhu

Aku wasap Fara, minta gambar Afnan yang ada dalam HP dia.hahahaha kesian c Fara, time dia lunch aku kacau pula dia. Sorry ipar.hihihi

Aku dapat gambar Afnan time nanan masi dekat hospital lagi. Ya Allah rindunyaa saat-saat melahirkan anak ibu. Syukur Alhamdulillah sebab Allah bagi aku kemudahan untuk melahirkan seorang bayi yang comel dan sempurna paras rupanya. Mudah-mudahan akhlaknya juga sempurna. Inshallah amin

Afnan adalah kebanggan Baba dan Ibu, jadi anak yang baik ar yank. Miss u much dear ...

Adrianto Afnan


Tengok gelagat Afnan, time nie dia tak pandai tiarap lagi. Aku yang bantu dia untuk tiarap, bukan main suka lagi Afnan ibu nie tiarap. Sampai senget sebab tak pandai imbang badan lagi.hihihi

Leka

Assalammualaikum

Siang berganti malam, malam berganti tengah malam, tengah malam berganti subuh, subuh berganti pagi, pagi berganti tengah hari, tengah hari berganti petang dan seterusnya....

Asyik akku buat assignment tiba-tiba ada yang mengganggu fikiran aku. Teringat pula dengan my mumuk. Apalah yang anak ibu buat sekarang nie ar. Mestilah tengah tidurkan. Bukan macam ibunya nie, ada hati mau jadi burung hantu. Nie assignment punya pasal dan gara-gara over doss tidur petang tadi.

Ibu rindu dengan anak ibu, tak sabar rasanya jumpa Afnan. Afnan ibu tunggu kedatangan ibu ar yayank. Nanti ibu bawakan ole-ole untuk Afnan.

Mudah mudahan Afnan jadi anak yang soleh, dengar cakap ibu dengan baba dan orang yang lebih tua dari Afnan. Ambil semua nasihat yang Afnan dapat. Untuk kebaikan. Kalau benda yang tak baik, Afnan ibu tak payah ikut.

Dua hari lepas baba ada bagitau yang Afnan boleh tiarap tanpa bantuan sudah. yeaaaahhh !! good job dear. Usaha tangga kejayaan kan yank.. Baba cakap sekarang nie risau pula sebab kena lebih alert dngan Afnan , sebabnya yayank suka tiarap. Kemahiran baru la katakan, itu yang Afnan balik-balik try. Kalau dulu, dia mula-mula boleh teriak, setiap hari Afnan teriak ketawa-ketawa.hahaha

Syukurlah dapat lihat perkembangan anak walaupun sekejap. Nanti ibu cuti sem, ibu jaga Afnan walaupun sekejap. Rindu anak ibu sangat-sangat. Baba nya tak payah cakap, kami selalu fighting .hahaha hal kecil jak pun. Baba masak sudah dengan perangai aku kalau kami berjauhan. Ada jak yang tak kena. Betebiat kan aku... ceh... Biarlah....

Afnan dan Baba penguat semangat Ibu untuk terus study dan study.

Love both of you <3

Saturday, September 27, 2014

testing ~

Assalammualaikum little diary

Lama jua aku tinggalkan kau ya. Sorry la. busy sikit dan banyak..hihihi

Today kita main touch up touch up ar.. Kalau rajin , memang siap la hari nie, kalau hangat hangat taik manuk , memang half half jak la kena touch up nie ..

ok c u latter ...