Sunday, October 26, 2014

c u again

Assalammualaikum

Bumi Tanjung Malim say hai untuk aku. ermmm ok hai juga Tanjung Malim ku sayang. Secara rasminya mid sem break telah berakhir untuk sem nie. The end... Bukan churhart nie yang end , tapi cuti aku yang end ending..

Seminggu cuti, maka seminggu jugalah aku bersama-sama family kecil aku. Ada baba ada Afnan. Kesayangan aku dunia akhirat. Merekalah yang buat hari-hari cuti aku meriah , happy , no stres , no assignment , semuanya getting free orang bilang.

Banyak perkembangan Afnan yang ibu nampak. Syukur alhamdulillah.

Aktiviti :
 Ahad ; Pagi ahad yang indah kami p tamu dan tengok basking. Afnan tak berminat dan tak tertarik pun dengan muzik basking tu. Ada satu benda yang buat dia tertarik time tu , kamu semua mau tahu apa.. ermmm sudah semestinya MAINAN.hahaha colourfull kali ar itu la mata Afnan tak lari dari tengok mainan tu. Pandai anak ibu. Lepas tu jalan-jalan dan lunch at UK .. uiii bukan United Kingdom ar, tapi Ujana Kewangan ..hihihi

Isnin ; Bawa Afnan p klinik. Syukur berat Afnan bertambah, tinggi pun meninggkat. Terima kasih ya Allah. Petang tu, lepas dari klinik kami ikut babah p hantar barang dekat KKIA then kami p pasar malam. Shopping barang sikit then balik rumah. Sebab Afnan ngantuk. Malam tu Afnan lemas, tidur sampai esok pagi. Mungkin sebab kena inject.

Selasa ; Pagi tu aku rasa dahi Afnan panas, kepala panas, leher panas. Aduiii anak ibu kena demam. Kesian anak ibu. Semoga cepat sembuh. Selesai Afnan mandi, aku bagi dia minum susu . Lepas tu bagi dia minum ubat, tapi x banyak sebab Afnan ibu tak suka makan ubat. "Afnan mesti pandai makan ubat, kalau tak macam mana anak ibu mau sembuh nie". Seharian Afnan lemas, not in mood . Tapi syukurlah afnan aktif, tak la terlentang jak di atas katil. Malam tu aku memang tak dapat tidur sebab takut panas badan Afnan naik lagi. Suhu panas badan Afnan x tentu, kejap naik kejap turun. dekat pukul 3 setengah baru aku dapat tidur sebab aku yakin panas badan dia turun.

Rabu ; Pagi tu aku pegang dahi Afnan dan syukur alhamdulillah, anak ibu sihat. Lepas zohor kami keluar, outing katanya.hihi Babah tak keja sebab PUBLIC holiday. Happy Dewali.... Jalan-jalan ke UK again and again sampai aku naik bosan. Babah cakap Labuan nie kecil , tiada tempat untuk jalan-jalan. Tak macam Sabah. ermmmmm Aku mula sulk. Babah pujuk dengan ikan tongkol bakar. WOW ... tenkiuuu lover...Kami pun berdinerlah di warung Abng anto.hihi

Khamis ; Siang tu aku main-main , manja-manja dengan Afnan. Ibu mana yang tak rindu anak. Kalau aku kira hari, aku mulai risau sebab aku tahu tak lama lagi aku akan balik UPSI.huhu Tapi aku tak mau fikir semua tu. Enjoyyy duluuuu ~ Petang aku dengan babah p LPKN ambik pil perancang. Then ambik ikan dekat kiamsam untuk di jual. Malam tu aku belajar macam mana panggang ikan . yeaahhh ... Maka tercetuslah idea , aku mau buka gerai ikan bakar walaupun aku ada kerja tetap nanti. Aku rasa enjoy time bakar ikan . Thanks dear sebab ajar isteri mu ini walaupun keras kepala sikit . Sikit jak ar..hihihihi

Jumaat ; Aku cuba guna sepenuhnya masa yang ada bersama yang tersayang . Hari semakin dekat . Aku rasa tak mau balik TM . Tiamauuuuu

Sabtu ; On the way p airport , Afnan duduk diam di pangkuan aku . Duduk diam tak aktif macam selalu . Dia tahukah aku mau balik TM nie ? Bagi susu tak mau . Afnan tunjuk protes kah ? Mengauskah dia ? aduiii susah hati aku. Dekat airport pun tak mau berlepas . Kepala bulat Afnan lentok di bahu aku . Tambah berat hati aku mau tinggalkan Afnan . Ibu sayang Afnan ma babah , nanti ibu balik jua nie . Tunggu jak ibua datang ar kesanyangan kesayangan ibu... Pukul 2pm alhamdulillah aku selamat sampai di bumi tanjung malim.

Malam tadi baba call , bagitahu yang afnan tak mau menyusu . Mama cakap mungkin Afnan ingat dan tercari-cari ibunya. Kesian Afnan . 

Ok la full stop

Payah cerita panjang-panjang nanti hujan dan ribut taufan datang pula.

Time to sleep. Bismikallah humma ahya waamut



No comments:

Post a Comment