Thursday, November 27, 2014

segmen : happy followers by nunu

Assalammualaikum

haaaa .. nie ada satu lagi segmen yang aku join. Bagi mereka yang nak tambah follower macam aku nie. Boleh la join segmen nie..Good luck !!


date line : 30 Nov 2014

Wednesday, November 26, 2014

give away by anamizu

Assalammualaikum...

Guys.... Another contest. Lets join and follow this blog...


 Klik this klik si sini


SYARAT-SYARAT:
1.Follow blog(ana-mizu.blogspot.com)
2.Copy paste banner GA dan backlink kat entry ni.
3.Tempek je link entry engkorang kat ruangan komen entry ni SAHAJA.
4.Wajib follow semua para penaja GiveAway ni.
5.Done. Senang je kan?
6.GiveAway ni tamat pada 12 pm 28 November 2014.

HADIAH ! HADIAH ! HADIAH!
Topup RM 5 = 7 pemenang



p/s:3rd trial

Monday, November 24, 2014

Segmen Mari Berkenalan

Assalammualaikum



Jom join segmen nie.. Tambah kenalan, tambah follower. Yang penting support blogger yang lain.

Join segmen pun boleh dapat hadiah yow. Jangan lepaskan peluang.

Keep in touch



Tarikh tutup : 15 Disember 2014

Sunday, November 16, 2014

Mini Lucky Draw





Pemenang akan dipilih melalui random.org. Nombor bertuah akan memenangi:




Hadiah pertama:

Baucer tunai RM50 rawatan Nu'della Malaysian Holistic Spa


Hadiah kedua:

Rantai Lovisa J. Crew Bubble.


Hadiah ketiga:

Set kosmetik mini Avon Simply Pretty (gincu dan eyeliner)




Hadiah saguhati:

Losyen pelembab Vaseline Total Moisture 25ml




Tarikh tutup: 30 November 2014


::Pakat ramai-ramai join Lucky Draw... 

p/s : 1st trial 

Friday, November 7, 2014

Happy Anniversary

Assalammualaikum

Syukur Alhamdulillah, hari nie (07 Nov) genap setahun rumahtangga yang dibina by wanto and mimie. Terima kasih ya Allah kerana beri kami berdua peluang untuk meneruskan hidup bersama-sama. Hasil perkahwinan nie, maka lahirlah our baby Adrianto Afnan. Buah hati kami berdua dan seisi keluarga.

Rasanya macam baru jak aku dengan wan kahwin. Terlalu cepat masa berlalu. Mana tidaknya, terlalu banyak selingan yang kadang-kadang buat aku lalai. 

Memandangkan aku yang jauh di seberang, dorang pula nun jauh di pulau kecil. Aku tau aku belum menjalankan tanggungjawab sepenuhnya sebagai isteri. Dan si suami faham dan memaafkan. Thanks dear, dear sangat memahami. Aci janji, aci akan lulus cemerlang. Amin Inshallah 

Aku bersyukur sangat sebab dapat sang suami yang penyabar (sebenarnya dia nie baran orangnya =,=)... Tapi entah macam mana ada masanya dia jadi cool. Adakah dia EKSEN SEJA ?hahaa 

Dia memang cuba bersabar. Tapi bila hati dan otaknya di palu bertubi-tubi tahap kesabaran dia akan turun mendadak dan .... tidak akan meledak, malah sebaliknya. Aku yang meledak. Mengadakan aku. Sot sikit kepala otak aku nie kalau bab perasaan. Maunya aku jak yang menang. Dan dia hanya mengiya kan sahaja. Tapi bila dia mengalah terlalu cepat aku rasa tak best pula sebab PERGADUHAN tidak berlaku di situ. Itu yang buat aku tak puas hati. (pelik tapi benar.. dia selalu cakap perangai yang macam tu lah yang merunsingkan memiringkan membiulkan otak dia..hahaha)sorry dear.

Lagi satu, si dear nie pandai masak. Aku memang tak pandai masak. Tapi bukannya tak pandai masak langsung. Maksud aku, masakan aku x sehebat masakan dia. Aku biasa masak yang goreng-goreng, tumis-tumis, sup-sup.. Bab makanan berempah nie aku ada failed sikit. Sorry dear, nanti aci belajar masak.

Teringat pula aku, pagi tu dia pesan tengah hari nanti masak ikan asam pedas. Aku akun aku x pandai, Tapi dia cakap tanya mama. Aku tanya, and i got the recipe. Tapi malangnya bahan tak cukup. Aku text dia, dan tengah hari tu dia bawa ikan masak asam pedas.. Sedih dan kesian aku tengok si dear. Maaf sebab isterimu ini tak pandai masak =(

Aku berharap aku :

1. Kami berdua akan semakin matang dalam alam perkahwinan 
(mana tak, kami terlalu banyak main, perangai kebudak2an, sampai selalu kena tegur oleh si mama...jiwa remaja kunun)

2. Menjadi parents yang adil dan berjaya untuk mendidik our beloved son

3. Ambil iktibar kesalahan, kesilapan lepas

4. No more fighting 
(ehhh boleh ka ? boleh ba kalau kau...gaduh-gaduh manja boleh la )

5. Masjid yang dibina kekal till jannah

6. Sentiasa di rahmati Allah

7. Diluaskan lagi rezeki sekeluarga

8. Tidak leka dengan godaan 
(godaan apakah ?? hahaha peringatan untuk diri sendiri juga)

9. Ikatan kasih sayang antara kita bertiga semakin utuh dan bertambah

10. Jangan kuat merajuk 
( bilalah part yang nie aku dapat ubah -actually bukan kuat merajuk, aku inginkan perhatian dan kasih sayang. Tapi jarak memisahkan kami..sob sob sob- itu yang kadang-kadang aku menjadi liar, eh liar pula tukar ayat. itu yang buat aku mengada-ngada dan minta puji.) 

Sunday, November 2, 2014

my man

di suatu malam itu
aku pejamkan mata dan rasakan engkau
kosongkan fikiran biar tenang jiwaku
hati kecilku mulai sampai ke situ
bayangmu jiwamu ada padaku

kuat tabah bersabar adalah engkau
kau kuatkan hatimu
lalui semua tanpaku
onak duri itu engkau radu

menangis meratap itu bukan engkau
duri racun kaca bisa sering datang pada mu
dengan hati yang baran lagi panas itu
engkau tepis satu persatu

duhai sayang bersabarlah
duhai hati bersabarlah
kepayahan yang kau lalui ada hikmah
suarakan sahaja pada Allah

untuk yang tersayang

Assalammualaikum

Cuaca malam nie sangat baik, syukur alhamdulillah. Sejuk dingin tapi tak la aku rasa sampai jadi beku. Sedang-sedang orang bilang. Sedap untuk tidur, untuk berehat setelah penat berjalan-jalan di pasar malam. ermmmm apa kaitan?? ada kaitankah ?? Mestilah ada. Kalau tiada kaitan, tak payahlah aku tidur untuk merehatkan diri. Biar jadi kelawar.

Sebenarnya wifi malam nie sangat good untuk buat assignment. Aku taip n3 nie pun ikut sedap jak. Kalau dapat post malam nie ya syukur, kalau tak dapat jadilah n3 aku nie perhiasan dalam draf.

Disebabkan tak dapat buat sisa tugasan yang ada, mulalah fikiran aku melayang ke pulau mutiara. Teringat dua orang lelaki yang aku sangat sayang sampai bila-bila. Hope dorang dua dalam keadaan sihat walafiat dan di rahmati Allah SWA.

Afnan ibu sekarang makan bubur nasi sudah. Sudu belum pun sampai dekat mulut, Afnan awal lagi nganga mulut dia, tangan dia pula cuba untuk capai tangan nenek dia.hahaha Aduiii Anak ibu nie tak pandai sabar. Jangan pula bila besar nanti payah-payah ibu suruh makan ya nak. Jadi anak yang baik, dengar cakap ibu,babah,nenek,atok dan semua orang. Ingat pesan ibu nie.

Dear, aci tau bcu penat kerja, penat jaga Afnan time malam (kalau Afnan tejaga). Thanks a lot dear sebab ambil alih tugas isteri buat sementara waktu. Aci janji, semua tu untuk sementara waktu sahaja. Aci cuti nanti, aci ambil alih balik tugas tu. Macam minggu lepas..hihihi

My lovely family, mudah-mudahan Allah luaskan rezeki kita sekeluarga, lancarkan segala urusan kita, beri kita sekeluarga kesihatan mental fizikal, selamatkan kita dunia akhirat.